Michel-Mauritius-2

De Blauwe Mauritius

Wil je meer informatie of een offerte aanvragen?

Laat dan je telefoonnummer achter en we bellen je terug. We helpen je graag om van je evenement een succes te maken.

Contact

Meer informatie

Een blauwe zeldzaamheid

Van deze Blauwe Mauritius bestaan wereldwijd nog maar 4 ongebruikte exemplaren. 

De beroemde postzegel werd voor het eerst uitgegeven in 1847, op het eiland Mauritius. Dit is zeven jaar nadat Groot-Brittannië als eerste land ter wereld postzegels gebruikt. De eerste druk van de zeldzame Blauwe Mauritius is te herkennen aan de tekst POST OFFICE aan de linkerkant. Er is druk gespeculeerd over het feit dat dit een fout zou zijn, de mythe die hierdoor is ontstaan rond de Blauwe Mauritius heeft belangrijk bijgedragen aan de grote waarde van deze postzegel.

Wist je dat...

… de Blauwe Mauritius één van de duurste postzegels ter wereld is? In 2012 werd een gestempeld exemplaar geveild voor ruim één miljoen euro.

… de postzegel werd geïntroduceerd op de uitnodigingen voor een gekostumeerd bal dat Lady Gomm, de vrouw van de gouverneur van het eiland, organiseerde?

… er ook een Rode Mauritius bestaat? Deze postzegel werd tegelijk uitgegeven en was rood van kleur. De rode postzegel was één penny en de blauwe postzegel was twee pence waard.

… de Blauwe Mauritius sinds 1994 de parel aan de kroon is van de collectie Postwaarden van COMM? Een collectie die tot de top tien in de wereld behoort.

Tickets

Entree museum > 16 jaar € 14,50
Entree museum 8 t/m 15 jaar € 7,50
Entree museum 4 t/m 7 jaar € 4,00
Entree museum < 4 jaar gratis
Entree met CJP  € 11,50
Gezins - / vriendenticket € 35,00
Groepsticket (20 - 30 pers) € 280,00
Koop tickets
Meer informatie over tickets