COMM Bibliotheek

Bibliotheek in het kort

De bibliotheek van het Museum voor Communicatie kent een lange geschiedenis. In 1928, bij de opening van het museum was er een kleine collectie beschikbaar. In de loop van de decennia is de collectie flink gegroeid met boeken en documentatie over postzegels, postgeschiedenis en telecommunicatie. Sinds de heropening van het museum in 2017 richt de bibliotheek zich ook op andere aspecten van communicatie, zoals massacommunicatie en digitale communicatie.

Bezoek de bibliotheek

Tijdens openingstijden van het Museum voor Communicatie bent u welkom voor het raadplegen van de bibliotheekcollectie. De bibliotheek is te vinden op de 4e verdieping van het museum. De collectie telt circa 10.000 titels en omvat daarnaast een ruime sortering aan (vak)tijdschriften.

Onderzoekers en andere belangstellenden kunnen tijdens werkdagen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur bij de bibliotheek van het museum terecht voor informatie en studiedoeleinden. Een deel van de collectie is online vindbaar en bij de bibliotheek kunt u in de volledige de collectie zoeken via het catalogussysteem.

Specifieke onderzoeksvragen?

Omdat een deel van de collectie in een depot ligt, is het bij specifieke vragen raadzaam van tevoren een afspraak te maken. De informatiemanager en/of vrijwilligers kunnen het benodigde materiaal alvast voor u opzoeken.

De boeken kunnen bij de bibliotheek geraadpleegd worden, ze worden niet uitgeleend. Voor onderzoekers die veel verschillende titels willen raadplegen, is de bibliotheek op afspraak te bezoeken  Contact: op werkdagen van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur via bibliotheek@comm.nl of +31 (0)70- 330 7500.