Wie denkt aan lekkere snacks denkt niet direct aan gezonde ingrediënten. Toch zijn er gezonde hapjes die heerlijk én goed zijn voor je brein. Hersenen hebben een constante toevoer van energie nodig en daarom is het belangrijk om voeding te eten die energie langzaam en regelmatig afgeeft. Dit is vooral handig tijdens een vergadering waarin je gefocust moet blijven. Benieuwd? Wij zetten de 5 lekkerste snacks uit ons brainfood menu op een rij.

Powerballs

Deze powerballs geven je letterlijk een powerboost! Powerballs zijn balletjes gemaakt van dadels en noten en zijn onweerstaanbaar lekker! Dadels zijn rijk aan magnesium en kalium. Beide mineralen dragen bij aan het verlagen van de bloeddruk. Magnesium is belangrijk voor de stofwisseling en helpt je om te ontspannen. Noten bevatten eiwitten, voedingsvezels, onverzadigde vetten, vitamine B, E en magnesium, allen belangrijk voor de hersenfunctie. Ze kunnen je helpen om helderder na te denken! Daarnaast bevatten ze anti-oxidanten die stress tegengaan.

(Gember)shotjes!

Shotjes boordevol groente en fruit geven je hersenen een kickstart. Vooral varianten met gember en groene groenten zijn goed voor je brein. Wist je dat gember ervoor zorgt dat je tot 200% meer voedingsstoffen uit je darmen opneemt en dat gember ontstekingsremmend werkt? Wondermiddel! Bij langdurig gebruik verbetert gember je hersenfuncties, reactiesnelheid en concentratie- en denkvermogen. Laat dat nou precies zijn wat we nodig hebben om die vergadering goed te beginnen. Begin de meeting daarom met een gezonde gembershot om jezelf (en jouw team en/of collega’s) een kickstart te geven.

Pure chocolade

Vergeet dat koekje bij de koffie maar neem een stukje pure chocolade. Hoe donkerder, hoe beter! Deze snack bevordert de bloedtoevoer naar de hersenen en het vermogen om te leren. Plus: het stimuleert de neurotransmitters (geluksstofjes) in je hersenen en geeft door het cafeïnegehalte een kleine boost tijdens de inkakker van de meeting! Ook de magnesium in chocolade gaat stress tegen. Er was nog nooit zo’n goed excuus voor pure chocolade op de werkvloer. Bij Beeld en Geluid Den Haag staat er heerlijke pure chocolade klaar bij de koffie.

Wrap van ei, makreel en spinazie

Ei maakt je slim! Eierdooiers stimuleren de aanmaak van serotonine, een gelukshormoon en in eigeel zit choline, een voedingsstof die belangrijk is voor het geheugen. Wist je dat kinderen van zwangere vrouwen die veel vis eten tijdens hun zwangerschap, betere communicatieve vaardigheden hebben en een hoger IQ? In vis zitten Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn erg goed voor het verbeteren van de basisfuncties van je hersenen. Groene groentes zoals dus spinazie bevorderen de bloedstroom (en dus energietoevoer) naar de hersenen.

Overnight oats

Een vroege vergadering voor de boeg? Trakteer jezelf op een ontbijtje met overnight oats op basis van soja of amandel melk. Havermout zit vol met eiwitten, vezels, is caloriearm en bevat veel vitamine B1. Dit zorgt voor verbranding van koolhydraten en dus voor energie. Vitamine B is ook belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en het hart! Een goede start van de dag!

Ben je benieuwd naar het brainfood arrangement?

Bekijk het brainfood menu>

Daarnaast krijg je bij een vergadering nog veel meer tools om het succes van de meeting te vergroten. Van telefoonkluizen om de afleiding te beperken tot energizers om je hersenen op te peppen.
Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. Lees alles over productieve meetings in onze blogserie ‘Méér dan een ruimte’.

Ben jij van plan om een event te organiseren? Of heb jij binnenkort een meeting waar jij het meeste uit wil halen? Klik op de button hierboven om meer weten over onze heerlijke snack opties.