COMM exposeert als eerste museum in Nederland de expositie Paper Magic. Een verfrissende tentoonstelling met toepassingen van papier die je niet snel zou verwachten. Van juni tot en met december kun je als museumbezoeker de meest bijzondere papieren innovaties ervaren. Dat alles in samenwerking met Paper Innovation en met het oog op de toekomst.  

We communiceren al eeuwen met behulp van papier, maar is papier, door de komst van nieuwe technieken, verleden tijd? Paper Magic laat zien dat papier veel meer in zich heeft dan dat wij weten en zeker een toekomst heeft in deze digitale wereld. Kom het met eigen ogen bekijken!

Interactieve expositie

Interactie staat centraal in deze expositie. Bij meerdere objecten uit de tentoonstelling kun je als bezoeker zien, horen en voelen wat papier zoal kan doen. Zo heeft Novalia papier ontwikkeld dat geluid kan maken. Denk aan een afbeelding van een drumstel die geluid maakt als je op elementen ervan tikt. Of het papieren piano boekje waarop je met een koppeling op je smartphone hoort welke papieren toetsen je intikt.  

Papier vertelt een verhaal

Los van de creatieve mogelijkheden staan we ook stil bij duurzaamheid thema’s rondom papier. Papieren technologieën worden nu al ingezet als plasticvervangers waarmee het recycling proces nieuw leven wordt ingeblazen, zoals papier gemaakt van olifantenpoep, waterplanten, steen en van tomatenpulp.

Benieuwd naar de creatieve mogelijkheden en duurzame oplossingen van papier? Kom dan van juni tot en met december naar COMM en koop je museumtickets hier.