Photoshoppen. Het bewerkingsprogramma van Adobe is zo populair dat we er zelf een werkwoord van hebben gemaakt. Adobe zelf is hier overigens niet erg over te spreken. Er bestaan zelfs heuse richtlijnen dat officieel alleen de term ‘Adobe® Photoshop® Elements software’ gebruikt mag worden. Naast Photoshop zijn er ook een hoop (goedkopere) alternatieven in de markt. Maak kennis met Canva, Facetune en PIXLR!

Photoshop alternatief #1: Canva

Canva is een gratis tool (uitgebreide versie is betaald) die te gebruiken is als applicatie voor web of als app. Canva is vooral ideaal door de vele standaardtemplates (meer dan 60.000) voor social kanalen zoals Facebook en Instagram. Zo heb je direct al je afbeeldingen in het juiste formaat! Daarnaast is het ook mogelijk om tekst toe te voegen en diverse filters toe te passen. Ideaal voor social media dus.

Photoshop alternatief #2: Facetune

Facetune is een betaalde app (3,99 euro) verkrijgbaar voor iOS en Android. Wat je van de Facetune app kan verwachten? “Facetune helps you look your Hollywood best, even in photos taken on mobile phones.” Met Facetune is het mogelijk om tanden nét iets witter te maken, onregelmatigheden weg te werken of om natuurlijke make-up toe te passen. Ook je mooiste food-foto’s worden nóg mooier door met Facetune bepaalde elementen te accentueren of de achtergrond handmatig te blurren.

Photoshop alternatief #3: PIXLR

PIXLR is een gratis fotobewerkingsprogramma met een applicatie voor web en mobiel. PIXLR heeft bijna alle vertrouwde functionaliteiten van Photoshop, zoals uitsnijden, vervagen en tekenen. Daarnaast zijn er ontzettend veel standaard bewerkingen en filters waar je mee aan de slag kan gaan. Pixeleren, graveren, ruis verwijderen: met PIXLR ben je voor al deze aanpassingen aan het juiste adres.

Creatief aan de slag?

Beeldbewerking en creativiteit gaan hand in hand! Ben je zelf niet zo creatief? Ook dit kan je leren om beter te benutten! Neem een kijkje bij onze zakelijke trainingen en workshops als break tijdens je event of vergadering.