We weten allemaal dat non-verbale communicatie, zoals je houding en uitstraling, een enorm effect heeft op hoe je overkomt. Straal je positiviteit uit, dan heb je ook een positief effect op mensen. Een goede reden om jezelf een positievere mindset aan te meten dus. Op de dag van het positieve denken geven we je graag wat tips! Lees snel verder.

Neem verantwoordelijkheid

Wil je positiever denken, dan is het belangrijk om te leren dat je daar zelf veel invloed op hebt. Wees verantwoordelijk voor je eigen geluk. Wat we daarmee bedoelen? Heel simpel: ben je ontevreden over iets of denk je dat het beter kan? Zorg dan dat het verandert! Neem verantwoordelijkheid en creëer zelf een situatie waar je wel blij van wordt. Heb je er geen controle over? Dan is accepteren het toverwoord.

Stel je verwachtingen bij

Voorkom teleurstellingen en negatieve gedachten door je verwachtingen bij te stellen. Heb je hoge verwachtingen, dan kan het in de praktijk alleen maar tegenvallen. Probeer je verwachtingen bij te stellen. Verwacht dus niet van je collega dat hij of zij tijdens je vakantie bergen werk heeft verzet, je kinderen uit zichzelf hun kamer opruimen of dat de zon je hele vakantie lang schijnt. Zo kan het in de praktijk ook niet tegenvallen.

Dress to impress

Positief denken begint bij jezelf. Het is belangrijk dat je lekker in je vel zit en je goed voelt over jezelf. Daar kan je veel invloed op uitoefenen door de juiste kleding aan te trekken. Kies voor een juiste balans tussen kleding waar jij je comfortabel in voelt en kleding die uitstraalt wat jij wil uitstralen. Geloof ons: er zijn heel veel andere mogelijkheden die tussen een slonzig t-shirt en strak in pak in zitten. Loop je rond in een representatieve én leuke outfit, dan voel je je goed en straal je vanzelf positiviteit uit.

Neem rust

In Nederland zijn we altijd druk. Zo druk, dat we er soms zelf niet meer vrolijk van worden. Daarom is het belangrijk om rustmomentjes voor jezelf in te plannen. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Volg bijvoorbeeld een lesje yoga of maak elke dag een wandeling in de pauze. Zorg dat je even weg bent van alle beeldschermen om je heen. Even je hoofd leegmaken zorgt ervoor dat je daarna alles weer een tikje positiever inziet.

Geef complimentjes

De beste manier om positiviteit uit te stralen, is door het letterlijk uit te delen. Neem jezelf voor om elke dag minimaal één complimentje te geven aan je vriend(in), collega, studiegenoot of familielid. Inspiratieloos? Wij staan voor je klaar met deze 25 complimenten om uit te delen. Probeer het vandaag nog uit en je merkt dat je zelf ook vrolijker wordt van de positieve reacties!

Werken aan je personal branding?

Ben jij bezig met het verbeteren van jezelf? Meer weten over hoe je zelf bepaalt hoe je op anderen overkomt? Volg dan een training Personal Branding aan de COMM Academy! Ook interessant voor zelfstandig ondernemers of mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Succes!