Een tropisch klimaat is heerlijk op je vrije dag, maar hitte op de werkvloer? Liever niet! Bij COMM Meetings & Events kun je genieten van verkoelende airco tijdens jouw vergadering of event. Omdat niet ieder bedrijf op deze warme temperaturen is ingesteld geven wij je een aantal tips om te kunnen werken in de hitte.

Wanneer is het te warm om te werken?

We starten met wat achtergrondinformatie. In de zomer is de meest ideale temperatuur 23 tot 26 graden Celsius. Wanneer de temperatuur boven de 26 graden stijgt moeten er maatregelen getroffen worden. Voor licht fysiek werk geldt een maximum van 28 graden en voor intensief werk mag het maximaal 26 graden zijn, mits je een duidelijke luchtstroom voelt. Meer info >

Wist je trouwens dat de meest ideale temperatuur 21,75 graden Celsius is?

Tip 1: Hydrateer!

Blijven drinken! Dit is toch wel de gouden tip. Ook als de temperatuur normaal is ben je productiever als je genoeg water drinkt. Water uit een waterkoeler is natuurlijk nóg fijner. Zorg in ieder geval dat er altijd water binnen handbereik is. Je lichaam zweet om zich af te koelen en heeft vocht nodig om dit goed te kunnen blijven doen. PS. Waterijs doet ook wonderen.

Tip 2: Ventileer

Laat de werkgever investeren in ventilatoren, of neem er desnoods een mee van thuis. Zet hiervoor een bevroren fles water, een koelelement of een bak ijsklontjes en je hebt het effect van een airco. Gegarandeerd verschil!

Tip 3: Vochtige handdoek

Simpel en effectief. Een vochtige handdoek in de nek of over de armen zorgt voor instant verkoeling. Zeker in combinatie met bovenstaande tips. Is het écht niet uit te houden? Neem dan een voetenbadje.

Tip 4: Vermijd lichamelijk werk

Was je van plan de archiefruimte te herinrichten? Stel dat dan even uit. Lichamelijk werk is een stuk zwaarder in de hitte.

Tip 5: Draag luchtige kleding van katoen

Licht katoen is de fijnste stof om aan te trekken als het heet is. Zo kan je huid blijven ademen en kan je lijf de hitte weg zweten.

Tip 6: Las pauzes in

Gun jezelf een break en loop af en toe een rondje (met een flesje water). Mocht je werkgever er voor openstaan kun je vragen om een tropenrooster waarbij je de werktijd beperkt gedurende het warmste deel van de dag. Zo kun je bijvoorbeeld eerder starten en eerder naar huis.

Benieuwd naar onze koele vergader en eventzalen? Kom kijken!

Tips voor focus

Wij geven ook tips voor succesvolle meetings en impactvolle events. Bekijk de blogserie.