Op ‘bring your manners to work day’ willen we even stil staan bij de grootste ergernissen op het werk. Want deze hebben – helaas – heel vaak veel te maken met communicatie. Ben jij het eens met deze ergernissen of maak je je er stiekem zelf schuldig aan? Lees het artikel en ontvang direct handige tips om hier goed mee om te gaan!

Ergernis 1: slecht internet

Het ligt een beetje aan je beroep, maar over het algemeen zijn we vrij afhankelijk geworden van het internet. We mailen de hele dag, werken in online systemen en slaan bestanden op in de cloud. Prachtig natuurlijk, maar dan moet het wel werken. Slecht internet is daarom – wat ons betreft – de allergrootste ergernis op het werk.

Ergernis 2: vergaderingen zonder einde

Iets dat veel energie kost, terwijl het vaak weinig oplevert: ellenlange vergaderingen. Natuurlijk is het belangrijk om soms dingen met een groepje collega’s te bespreken, maar een langere vergadering is niet automatisch effectiever! Heb jij hier wel eens last van? Lees dan ook eens het artikel 5 technieken & tools voor een goede meeting. Of stuur het door naar die ene collega 😉

Ergernis 3: slechte koffie

Hier hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken. Die vieze poederdrab uit de automaat mag niet eens de naam ‘koffie’ dragen. Gelukkig hebben wij hier bij COMM geen last van!

Ergernis 4: collega’s die hun verantwoordelijkheid niet nemen

Een onverantwoordelijke collega is een veelvoorkomende ergernis. Afspraken niet nakomen, niet willen meedenken, vinden dat het niet ‘hun taak’ is.. klinkt dit bekend? Spreek je collega er dan zeker even op aan. En denk meteen goed na of je zelf stiekem niet ook wel eens van dit gedrag laat zien.

Ergernis 5: collega’s die veel geluid maken

Meeneuriën met de radio, hard tikken op toetsenbord, luid telefoneren; collega’s die veel geluid maken op de werkvloer zijn niet populair. Om te voorkomen dat je irritaties steeds groter groeien, is het verstandig om hier tijdig wat van te zeggen. Grote kans dat die collega niet eens doorheeft dat jij er last van hebt. Communicatie is de key!

Ergernis 6: collega’s die onderling klagen, maar niets doen

Iedereen heeft wel een collega die constant klaagt en het niet eens is met de keuzes en het beleid van het management. Maar op momenten dat je de kans krijgt om feedback te geven, heeft deze collega ineens niets toe te voegen. Aaaarrgh.

Ergernis 7: onprettige werkruimte

Te warm, te koud, te rommelig of te saai: als je werkruimte niet prettig is, dan neemt dat automatisch wat werkplezier weg. Probeer het daarom leuk te maken voor jezelf. Kleed je op de kantoortemperatuur, ruim je bureau op of breng zelf een plantje mee. Wil je echt even weg uit die ruimte waar je al zoveel uren doorbrengt? Lees dan even deze 9 redenen om te flexwerken.

Bonustip: de COMM Lounge heeft hele fijne werkplekken!