De locatie bepaalt voor een groot deel de uitstraling, sfeer en het succes van het evenement. Er zijn verschillende factoren die bepalen of een locatie geschikt is voor jouw event. De onderstaande tips geven je handvatten zodat je niets over het hoofd ziet en de juiste ruimte huurt voor het event.

Tip 1: Voelt de sfeer van de ruimte goed aan?

Het meeste belangrijke is wel dat de sfeer van de locatie klopt bij het thema van het event. De juiste uitstraling kan je het beste meten door een bezoek aan de locatie die je zou willen afhuren.

Het Sales team van COMM staat graag voor je klaar en laat met plezier en vrijblijvend alle zalen en mogelijkheden zien. De inspirerende zalen hebben allen een link naar communicatie, doordat er collectie van het Museum voor Communicatie in de zalen te vinden is. Denk aan nostalgische telefoons of brievenbussen. In het interieur zitten allerlei knipogen verwerkt; lampen in de vorm van telefoons, een netwerk patroon in de vloerbedekking en brieven op het behang.  

Tip 2: Let op de bereikbaarheid

Is de locatie goed met het openbaar vervoer te bereiken? Of moeten de gasten persé met de auto komen. Dit zijn zaken waar goed over nagedacht moet worden.

COMM bevindt zich in het bruisende hart van Den Haag. De parkeergelegenheden zijn rondom de locatie te vinden. Er zijn speciale parkeerafspraken met parkeergarage ParkKing Mauritskade, op 3 minuten lopen van de locatie. Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed te bereiken.

Tip 3: Kun je er break-out sessies organiseren?

Bestaat de mogelijkheid om gemakkelijk een break-out sessie te organiseren? Dit zijn vaak kleinere ruimtes om de algemene zaal heen.

Bij COMM vind je 13 ruimtes, variërend in grootte. Er is altijd wel een ruimte die past bij de break-out sessie die je zou willen organiseren. COMM biedt een aantal break-out sessies aan in de vorm van communicatieworkshops en trainingen. Zo prikkel je de gasten op een originele manier.

Tip 4: Kan de locatie het aantal personen aan?

Wat is de maximum capaciteit die de locatie aan kan? En zijn de zalen goed ingedeeld voor het event?

De zalen van COMM zijn geschikt voor 6 tot wel 800 personen. Er kunnen zalen bij elkaar gebruikt worden maar ze zijn ook goed individueel af te huren. Ga je voor de hypermoderne Newsroom met ruimte tot 140 personen, of liever de monumentale Eventzaal voor 350 personen?

Tip 5: Hoe zit het met de catering?

Wordt er gewerkt met een vaste cateringpartner? Zijn zij flexibel in de invulling of zijn de mogelijkheden beperkt?

Bij COMM werken we met Van der Linde, een cateringpartner die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er wordt goed meegedacht met de wensen van de klant, zowel in presentatie als invulling.

Zo namen wij de gasten bij het Social Media Week diner na het hoofdgerecht vanuit de Eventzaal mee naar de Newsroom. Daar kwamen de gasten terecht in een ‘Garden of Eden’ setting bijgestaan door een geisha DJ die de achtergrond muziek verzorgde. We serveerden verschillende soorten fruit sushi en moshi ijs in een dun rijstvelletje met een schuim van Matcha thee en kokosroom. De projectie op het scherm ondersteund door de muziek en het heerlijke dessert zorgden voor een totaalbeleving.

Tip 6: AV faciliteiten

Audiovisuele middelen inhuren kost vaak geld. Als de locatie al over deze middelen beschikt sta je achteraf niet voor verrassingen. Dit scheelt enorm in de kosten.

Maak je daar geen zorgen om bij COMM. We beschikken, afhankelijk van de zaal, standaard over een ruim aanbod AV faciliteiten, zoals gigantische Vidiwall (25m2) in de Newsroom, WiFi, een speakerset, grote LCD schermen, beamerscherm en surfaces voor workshops. Mocht je extra audiovisuele middelen nodig hebben dan werken we met de betrouwbare partner Bourgonje met uitgebreid aanbod.

Newsroom - grootste van Nederland - wandvullend scherm
©Spark – fotografie mensen en merken. Newsroom COMM – Den Haag

Tip 7: Is er een locatiemanager aanwezig?

Is er ter plekke een locatiemanager die met je meedenkt? Doordat diegene de locatie door en door kent is de kans van slagen groter.

Bij COMM staan deze 5 dames voor je klaar. Zij kennen alle facetten van de locatie en denken graag met je mee.

Tip 8: Reviews: is de locatie betrouwbaar?

Vergeet niet te kijken of de locatie goede reviews heeft ontvangen. Denk daarbij aan een website als MeetingReview, die onafhankelijke reviews verzamelt.

COMM wordt fantastisch beoordeeld en daar zijn wij trots op.


Nieuwsgierig naar COMM? 

Bekijk onze zalen >

Vragen? Stuur een e-mail naar events@comm.nl of bel 070 330 7575