Ook op zakelijk gebied posten we wat af op social media. Hoe val je nog op tussen al die berichten? Eén van de dingen waar je rekening mee kunt houden is timing. Als je op het juiste moment een berichtje live zet, heb je namelijk meer kans op succes. Maar wat is de beste tijd om te posten op social media? Is dit per platform verschillend? Je lees het in dit artikel.

De beste tijd?

Volgens social media monitoring tool Coosto is er een duidelijk verschil tussen de meeste kans op een groot bereik en de meeste kans op meer interactie. De ‘beste tijd’ om te posten is dus niet één specifiek tijdstip, maar afhankelijk van je doel.

Beste tijd om te posten op Facebook

Wil je zoveel mogelijk bereik op Facebook? Dan kan je het beste rond 12:00 uur posten. We denken dat dat te maken heeft met de lunchpauze: mensen hebben dan tijd om eens even goed door hun tijdlijn te scrollen. De meeste interactie ontstaat echter in de avond, rond 21:00 uur. Het moment dat je op de bank zit met Netflix op, maar je aandacht stiekem vooral gaat naar die smartphone?

Beste dagen om te posten: woensdag (bereik) en donderdag (interactie)
Piekuur: Donderdag om 20:00 uur.

Beste tijd om te posten op Twitter

Op Twitter bereik je meer mensen later in de middag: om 16:00 uur. De meeste kans op interactie heb je later op de avond om 22:00 uur. In de ochtend is Twitter dus schijnbaar een stuk minder populair.

Beste dagen om te posten op Twitter: woensdag (interactie) en donderdag (bereik)
Piekuur: Dinsdag om 21:00 uur.

Beste tijd om te posten op LinkedIn

LinkedIn wordt iets anders gebruikt dan de andere kanalen, omdat het met name een zakelijk kanaal is. Het beste tijdstip voor bereik ligt op 11:00 uur, vroeger dan op de meeste kanalen. Interactie krijg je toch het meest in de avond, maar dan al rond 20:00 uur.

Beste dagen om te posten op LinkedIn: woensdag (interactie) en donderdag (bereik)
Piekuur: Donderdag om 16:00 uur.

Beste tijd om te posten op Instagram

Op Instagram ligt het beste tijdstip voor bereik én interactie allebei op 20:00 uur. Handig!

Beste dagen om te posten op Instagram: dinsdag (bereik) en woensdag (interactie)
Piekuur: Maandag om 20:00 uur.

Conclusie

Over het algemeen bereik je de meeste mensen op social media rond het middaguur. Wil je met je doelgroep in gesprek? Dan kan je beter in de avond posten. De beste dagen om te posten liggen in het midden van de week: dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag is eigenlijk nooit het beste plan en ook het weekend is minder populair.

Hoe pas je dit toe in je werk?

Neem niet klakkeloos de bovenstaande tijdstippen over alsof je de heilige graal hebt gevonden. Deze beste tijden om te posten op social media zijn gebaseerd op gemiddeldes en kunnen per doelgroep en branche nog wel eens afwijken. Wil je weten hoe je specifiek jouw doelgroep het beste kan bereiken? Duik dan eens in de statistieken van je pagina’s. Hier kan je zien wanneer het grootste gedeelte van je doelgroep online is. En eerlijk is eerlijk: wil je écht een grote groep bereiken op social media, dan zal je budget moeten reserveren.

Workshops social media

Meer weten over social media? Volg dan een workshop of training in COMM! Leer hoe je social media zakelijk kunt inzetten of hoe je klanten beter aan je kunt binden. Bekijk onze academy voor meer informatie.