Data als Kans is een unieke reeks cursussen voor onderzoeksjournalisten. De focus van het programma ligt op het benutten van grootschalige, multimediale en wijdverspreide data-bronnen, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne data-analysetechnieken en artificiële intelligentie. Voor gedegen en innovatieve onderzoeksjournalistiek is het doorgronden van grote hoeveelheden data via verschillende kanalen onontbeerlijk.

Experts

Het traject start op 1 april 2020 (aanmelden t/m 9 februari) en bestaat uit vijf modules die worden verzorgd door experts van Beeld en Geluid, Bellingcat en LocalFocus. Ook zullen diverse gastsprekers vanuit hun werkpraktijk kennis en ervaringen delen. Data als Kans vindt plaats bij Beeld en Geluid Den Haag.

Meld je aan of ‘spread the news’

Ben jij onderzoeksjournalist? Wil jij je toepasbare kennis en data-onderzoeksvaardigheden naar een hoger plan tillen? Dan is Data als Kans iets voor jou. Of ken je iemand voor wie deze cursusreeks interessant zou kunnen zijn? Dan stellen we het op prijs als je dit deelt!

Meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie over Data als Kans 2020 op www.beeldengeluid.nl/data-als-kans

Bekijk brochure >

Wil je op de hoogte gehouden worden over Data als Kans of soortgelijke initiatieven? Laat je gegevens achter op dit formulier.

Data als Kans wordt gerealiseerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en GeluidBeeld en Geluid Den HaagBellingcat en LocalFocus en mogelijk gemaakt door het Stimuleringfonds voor de Journalistiek.