Tobias Walraven, directeur van het Museum voor Communicatie (COMM), treedt terug. Hij besloot dat naar aanleiding van de negatieve publiciteit die hem en het museum de afgelopen dagen ten deel viel.

Walraven is vanaf januari 2016 directeur geweest van het museum. Sinds zijn aantreden is COMM volledig gerenoveerd en is de collectie omgevormd van een museum waar communicatiemiddelen werden tentoongesteld naar een museum dat de impact van communicatie op de mens toont. Het museum maakt, kortom, inzichtelijk welke invloed communicatie heeft op ons dagelijks leven.

Rustig vaarwater

Voorzitter van de raad van toezicht van COMM, Willem Ackermans: ‘De raad van toezicht bedankt Tobias Walraven voor de inzet die hij heeft getoond om het museum naar een volgende fase te helpen. Wij waarderen het daarbij enorm dat Tobias het initiatief heeft genomen om terug te treden. Het toont dat hij het belang en de continuïteit van het museum steeds goed voor ogen houdt. Het stelt het museum bovendien in staat om in rustig vaarwater te komen.’

Nieuwe leiding

De raad van toezicht laat verder weten dat het museum, de collectie, haar bezoekers en medewerkers de komende periode alle aandacht vragen. De zakelijke leiding van het museum zal vanaf 1 februari worden voortgezet door Adriaan Wagenaar. De artistieke leiding komt in handen van Sarah-Jane Earle.

______________________________________________________________________

Noot voor de redactie

Wanneer u vragen heeft over de inhoud van dit bericht, stuur dan een e-mail naar:

info@comm.nl.