Update: Brief Otto Frank geveild voor 9500,-

De nog ongeopende brief aan de vader van Anne Frank, met een openingsbod van 500 euro, is tijdens een veiling verkocht voor 9.500 euro. Dat heeft directeur Nathan Bouscher van het Amstelveense veilinghuis Corinphila bekend gemaakt. De koper is nog niet bekend.

Exclusief bij COMM: de ongeopende brief aan Otto Frank

In de nalatenschap van posthistoricus Stefan Drukker is onlangs een ongeopende brief aan Otto Frank, de vader van Anne Frank, gevonden. Van 25 augustus tot en met 9 september is de brief exclusief bij COMM te bekijken.

Bijzondere vondst

Deze brief is een uitstekend voorbeeld dat laat zien dat communicatie uit het verleden nog zeker effect heeft in het heden. In 1942 werd deze brief naar de woning van de familie Frank in Amsterdam gestuurd, waar het gezin op dat moment al niet meer woonde. Het gezin zat al verscholen in het Achterhuis en de brief van verzekeringsmaatschappij Gresham heeft hun dus ook nooit meer bereikt.

Brieven blijven ongeopend door scantechniek

De ongeopende brief aan Otto Frank heeft een bijzondere link naar de collectie van COMM waarin de brievenkist van Simon de Brienne een topstuk is. Deze kist bevat meer dan 2.600 niet bezorgde brieven uit de 17e eeuw waarvan er 600 ongeopend zijn. Een bijzonder internationaal onderzoeksteam is nu bezig om met behulp van moderne technieken deze brieven te scannen en zo te kunnen lezen.

Wees er snel bij!

Benieuwd naar dit bijzondere stukje uit het verleden? Kom dan van 25 augustus tot en met 9 september naar COMM, waar de brief exclusief te bekijken is, voordat het als nalatenschap op de veiling wordt aangeboden. Bestel nu je tickets online zodat je dit tijdelijke topstuk zeker niet mist.