De Haagse radioweek is afgetrapt in het vernieuwde COMM. Met dit unieke radio evenement wordt er tot en met 16 september non-stop live radio gemaakt.

Opening

Op zaterdag 8 september werd de Haagse Radioweek in COMM Den Haag geopend. Deze week staat in het teken van de radiogeschiedenis, waarin Den Haag een cruciale rol speelt. Met de uitzendingen willen de initiatiefnemers geld inzamelen om volgend jaar, wanneer het 100 jaar geleden is dat de eerste radio-uitzending werd verzorgd, een tal van activiteiten op touw te zetten.

Tentoonstelling Haagse Radio

Enthousiaste radiomakers zijn al jaren druk bezig de hoogtepunten uit deze tijd vast te leggen in het Haags Radio Archief. De rijke historie moet uiteindelijk, zo willen de initiatiefnemers, een geschikte plek krijgen. Komend jaar is daarom in COMM een tijdelijke tentoonstelling te zien over de Haagse radio. In de toekomst moet de collectie een permanente plek krijgen in COMM of wellicht in het nieuw te huisvesten popmuseum.

Radio vanuit COMM

Van 8 september tot en met 16 september worden dagelijks tussen 14:00 en 17:00 uur programma’s gemaakt in COMM.

De samenwerking van Hofstad Radio en COMM – het museum voor communicatie leek een logische stap, gezien COMM dé verzamelplek is voor allerlei vormen van communicatie. De radiostudio is opgebouwd in de COMM Shop van het museum en is voor iedereen gratis toegankelijk. Het Hofblad is het lijfblad van Hofstad Radio met interviews en herinneringen en is ook bij COMM verkrijgbaar.

De uitzendingen zijn in en om Den Haag te beluisteren via 106.7 MHz of via internet. Wil je eens zien hoe het er live aan toe gaat? Kom dan t/m 16 september een kijkje nemen in de COMM Shop aan Zeestraat 82 in Den Haag.