Een museum in transitie: dat is COMM/Beeld en Geluid Den Haag. Neem tijdens Museumnacht Den Haag alvast een sneak peek. Ga terug in de tijd en werp een blik op de toekomst. Ervaar of online alles delen wel zo verstandig is. Hoe ziet online media er in de toekomst uit? Oordeel zelf: waren we vroeger beter af dan nu? In de voorstelling Harry in Wonderland zie je een man die probeert onzichtbaar te zijn in een online wereld. Hoe zal dit aflopen? Duik in het opengestelde depot en ontdek de ontwikkelingen van posterijen, telegrafie en telefonie tijdens een rondleiding. En hoe zit het nou met je speaker en camera die altijd meeluisteren- en kijken? Word geconfronteerd met de dunne lijn tussen je persoonlijke leefwereld en het wereldwijde web.

Wat is er te doen?

Voorstelling: Harry in Wonderland

Wat als je probeert weg te duiken voor de ‘frightful five’ techbedrijven? In de voorstelling Harry in Wonderland zien we Harry, een wat saaie man, aan wie de stormen van de 21e eeuw lijken voorbij te gaan. Wanneer zich in zijn leven een crisis voordoet is het hek van de dam. Een paar nieuwe smartphones verder en Harry is weer helemaal bij de tijd. Maar op het moment dat Harry ‘hallo’ zegt tegen de wereld, zeggen duizenden servers ‘hallo’ terug. Trackers installeren zich overal en vinden een nieuwe Harry uit. Wanneer Harry ook nog permanent bezoek krijgt van een ultrasone happy hacker raakt hij helemaal het Noorden kwijt. “Denk ik nog zelf of word ik bestuurd?”

De voorstelling start om 20:30, om 21:45 en om 23:30. De voorstelling duurt een half uur.

Rondleiding: Duik in het depot

Traagheid. Daarmee associëren we berichten overbrengen in een ver verleden. Toch trad versnelling al eerder in dan we denken. Het depot toont die ontwikkeling met het rijke erfgoed van posterijen, telegrafie en telefonie. Daal tijdens Museumnacht af in de kelder. Ervaren gidsen leiden je rond door het depot en vertellen boeiende verhalen. Na afloop vergeet je je smartphone weer aan te zetten… Maximaal 15 personen per keer. Inschrijven kan aan de kassa in het museum tijdens Museumnacht.

Doorlopend van 20:30 uur tot 23:30 uur. De rondleiding duurt een half uur. 

In No Time

Snelheid. Met je smartphone en je smart speaker deel je in no time alle informatie die je wilt. Maar… misschien zijn er ook wel dingen die je liever niet zou delen. Of niet met de hele wereld. Of niet aan de hoogste bieder. Is het echt een goed idee als je speaker altijd mee luistert en je camera altijd meekijkt? En wat zien en horen ze dan eigenlijk? Zitten we eigenlijk allemaal in het Big Brother huis? Word geconfronteerd met de dunne lijn en de milliseconden tussen je persoonlijke leefwereld en het wereldwijde web. 

Dit event is doorlopend.

Koop tickets >