Zoek je een leuk uitje voor het hele gezin? Tijdens de voorjaarsvakantie (van 23 feb t/m 3 maart) is er van alles te doen bij COMM in het thema Fake News! Dit zijn nieuwtjes die je online tegenkomt die niet waar zijn. In COMM leer je er alles over in de nepnieuws workshop en speurtocht. Lees in dit artikel wat er tijdens de voorjaarsvakantie allemaal te beleven is bij COMM! Een leuk uitje voor het hele gezin!

Workshop Fake News

In de workshop Fake News gaan kids spelenderwijs aan de slag met het maken van Fake News. Wat is het eigenlijk en hoe makkelijk trap jij erin? De workshop geeft een aantal voorbeelden uit het museum. Daarna ga je het nieuws zelf verspreiden. Zo leer je het beter herkennen!

Deze workshops zijn te volgen op 24, 26, 28 februari en 2 en 3 maart. Er zijn twee lessen per dag, een om 11.00 en een om 13.30 uur. Deelname is gratis en er mogen 15 kids per les meedoen. Inschrijven kan bij de entree op de dag zelf.

Herken jij nepnieuws? Online aan de slag!

In het Lab hebben we tablets voor jou klaargezet. Buiten de lestijden van de workshop om kun je daar zonder begeleiding in een leuk programma de berichten lezen en ontdekken welke berichten echt of nep zijn.

Kom de nepnieuws speurtocht doen door het museum!

Door welke bril kijk jij naar nieuwsberichten? Geloof jij alles wat je hoort of leest? Of ben je niet zo goedgelovig? Wij hebben leuke en bijzondere verhalen bij onze collectie verzameld. Weet jij welke waar zijn en welke nep?

Doe de speurtocht en ontdek hoe makkelijk jij in ons nepnieuws gelooft! Lever de antwoorden in bij de balie en ontvang een klein cadeautje.

Koop tickets >

Ontdek het museum met de audiotour & chill in de Lounge

Naast deze toffe activiteiten in de voorjaarsvakantie heeft COMM nog veel meer te bieden. Volg de audiotour in Nederlands of Engels en hoor de leukste verhalen bij objecten uit het museum! De tablet en oortelefoon mag je gratis bij de entree ophalen.

Even uitrusten doe je in de COMM Lounge. Hier serveren we een lekkere lunch met keuze uit soepen, salades, broodjes en een speciaal kindermenu. Ook kun je er terecht voor een goede kop koffie met de lekkerste gebakjes uit Den Haag.

Tickets & informatie

COMM – voorheen bekend als het Museum van Communicatie – vind je aan de Zeestraat 82 in Den Haag. Lees hier meer over route & parkeren.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Koop je tickets >