3 november is het namelijk ‘Nationale Zeg Eens Hoi Dag’. De aanleiding van dit initiatief van Qmusic dj Niek, is dat steeds meer Nederlanders zich eenzaam te voelen. Waarom doen we dit ook eigenlijk niet, hoi zeggen tegen een vreemde op straat? We geven je 4 redenen waarom je dit zeker vaker zou moeten doen.

#1 Een goed gevoel voor jezelf

De eerste reden is eigenlijk erg simpel: een vriendelijke ‘hoi’ als begroeting, of een knikje: het heeft direct een positief effect. We voelen ons meer verbonden, met dit kleine gebaar laten we zien dat we aandacht aan de ander geven. Het is ook meteen een mooie oefening om spontaner te worden als persoon.

#2 Geef anderen een goed gevoel

Naast een goed gevoel voor jezelf, straal je deze positiviteit ook uit op anderen. Maak iemand zijn dag nét wat beter en geef ze het gevoel dat ze gezien worden. Eenzaamheid is iets wat in Nederland steeds meer voorkomt, zeker onder ouderen. Zoiets simpels als gedag zeggen kan ervoor zorgen dat deze eenzame mensen zich niet meer helemaal alleen voelen.

#3 Perfecte start voor een Digital Detox

Waar groeten vroeger standaard bij de etiquette hoorde, zijn we nu op straat vooral gefocust op onze smartphones. Jammer, want zo denken we alleen aan onszelf. Tijd voor een Digital Detox! De behoefte om continu online te willen zijn en te reageren op prikkels is bijna een soort verslaving. In onze workshop Digital Detox leren we je hoe je brein reageert hierop en waarom continu online zijn een negatief effect op je functioneren heeft.

#4 Leer mensen in je buurt beter kennen

Tot slot is gedag zeggen tegen mensen op straat ook nog eens dé perfecte manier om de buurt waar je woont beter te leren kennen. Zo versterk je de saamhorigheid in de wijk én ga je je wellicht veiliger voelen. Je weet natuurlijk nooit wanneer het van pas komt.

Wij dagen je uit: probeer het eens uit! Al is het maar voor één dag. Je merkt vanzelf wat voor effect het op je heeft en misschien werkt het wel verslavend.