Hoe verwerk je als klein meisje alle turbulente veranderingen in het gezin? De 5-jarige Esmé werd onbedoeld geconfronteerd met volwassen problemen en dankzij een nieuw schilderij op de slaapkamermuur wist ze dit te accepteren en te verwerken tot prachtige verhalen over liefde en vriendschap.

Ook dat nog, Kunst!

Tijdens een heftige periode vol spanning en veranderingen wordt er bijna achteloos een schilderij aan de muur van de 5-jarige Esmé gehangen. Ook dat nog, denkt ze, Kunst! Voor het kleine meisje is de maat vol en besluit ze er vanaf nu het beste van te maken. Dit doet ze op een unieke en aandoenlijke wijze, namelijk door zittend op haar bed verhalen bij het schilderij te vertellen. Door het creëren van een fantasiewereld krijgt Esmé grip op haar omgeving en deelt ze tegelijkertijd haar diepste gevoelens met haar vader.

Haar vader schreef die verhalen op. De kunstenaar Pieter W. Postma schilderde er nieuwe afbeeldingen bij. Vader en dochter maakten er samen een boek van. De cirkel was rond. Een bijzonder boek was geboren.

Grote en kleine levensvragen

‘Zo gaat dat niet’ gaat over een bijzondere vriendschap tussen een hond, de Deense dog en zijn vriend, het ruimtewezen. Die hun verhalen en gevoelens met elkaar delen. Door de avonturen die zij samen beleven worden zowel grote als kleine levensvragen behandeld.

Op een dag is de hond boos en bokkig. Hij zag er heel angstaanjagend uit. ‘Waarom ben je zo boos?’ vroeg het ruimtewezen. ‘Het is mijn aard,’ Zei de hond. Het ruimtewezen reageert verbaasd en vraagt ‘Maar ben je niet gewoon verdrietig?’

Het boek

Benieuwd naar het boek? Meld je dan aan via info@ronf.nl voor de boekpresentatie op 22 september in COMM. Het boek zal vanaf 24 september via de reguliere boekhandels en bij COMM verkrijgbaar zijn.