Wil je op een laagdrempelige manier kennis overbrengen? Kies dan voor een webinar! Je publiek kan gemakkelijk inloggen via internet en je online seminar vanuit elke plek live volgen. Zo sta jij direct in verbinding met je (potentiële) klanten. Lees in dit artikel tips om een fantastisch webinar neer te zetten.

1. Begin met duidelijke doelstellingen

Om een goed webinar te hosten moet je eerst goede doelstellingen hebben. Wie wil je bereiken en waarom?
Wanneer ben je tevreden? Formuleer je doelstellingen SMART.

2. Kies een boeiend onderwerp

Klinkt heel cliché, maar kies een onderwerp waarvan je weet dat je doelgroep dit interessant vindt. Benader dit op een verrassende en verfrissende manier. What’s in it for them? Zorg dat de tijd die zij erin steken de moeite waard is.

3. Zorg voor de juiste materialen

Techniek is prachtig, maar het moet wel werken. Niets is zo vervelend als een webinar waarbij het geluid het niet goed doet of het beeld bevriest. Zorg daarom voor een goede internetverbinding, de juiste camera en een degelijke microfoon. Vergeet de geluiddichte ruimte niet! Bij COMM hebben we zelfs een Webinar room met een greenscreen, compleet geoptimaliseerd voor webinars.

4. Keep it interesting

Een webinar duurt meestal een uur en moet de gehele tijd blijven boeien. Zorg daarom voor een visueel aantrekkelijke presentatie maar ook een goede spreker is belangrijk. Hij of zij moet zorgen dat het energielevel hoog blijft. Intonatie en enthousiasme in een stem is éxtra belangrijk bij een seminar op afstand.

5. Denk aan je promotie

Geen succesvol webinar zonder kijkers! Promotie is daarom minstens zo belangrijk als het webinar zelf. Bedenk waar je je doelgroep kan bereiken en nodig ze ruim van tevoren uit. Promoot het event via e-mail, social media en online campagnes.

6. Interactie!

Je wil niet ‘voor de klas’ staan als die saaie docent waar niemand naar luistert. Zorg daarom dat jij niet de enige bent die aan het woord is. Start de sessie bijvoorbeeld met een interactieve quiz. Betrek je doelgroep en vraag ze voorbeelden aan te dragen via de chat. Bonustip: het is handig om naast de spreker nog iemand stand-by te hebben om de reacties te monitoren en te beantwoorden.

7. Maak je Webinar on demand beschikbaar

Je hebt tientallen aanmeldingen ontvangen maar op de dag zelf logt er maar een handjevol mensen in. Wat jammer! Hoe zorg je dat je toch dat grotere publiek bereikt? Maak je webinar online beschikbaar op je eigen kanalen. Mail de mensen die interesse hebben getoond dat ze de webinar achter online kunnen bekijken. Zo is het succes van je webinar niet afhankelijk van dat ene moment.

Je eigen webinar hosten?

Ga jij aan de slag met je eigen webinar? Bij COMM denken we graag met je mee! In onze eigen webinarstudio zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem zeker even een kijkje op de website of neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem een kijkje in onze webinarstudio.